Top
  >  Allmänt   >  Första dygnet i ”husarrest”

(null)

Söndag 15/3

Håller på rutinerna. Efter att ha försett min flock med diverse olika frukostar och röjt köket blev det en promenad runt La Quinta med Bamse, vår 9 månaders rottweiler kille. Mötte 2 andra hundägare, i övrigt väldigt tyst.

Väl hemma igen blev det nybäddat och tvättat. Alla barn hör av sig i våra familjechattar. Fint att se hur de bryr sig om varandra och sina mor och farföräldrar.

Överhör Daniels diskussioner med ägargrupp och ledning för Coral Plaza, vårt hotel i Natal, Brasilien. Corona effekten har inte slagit igenom där ännu men är ju att vänta. Vilka preventiva åtgärder ska till för att kontrollera och anpassa kostnaderna
och vad mer kan och bör göras. Kan gårdagens nya kunskaper från Spanien översättas och användas där? Begreppet learning by doing känns väldigt levande och relevant.

Vi pratar också om hur vi ska förhålla oss när det gäller kontoret i Gbg. Telefonmötet med ledningsgruppen där i morgon.

En snabb genomgång visar att sen i torsdags har Daniel fått 87 samtal och 159 Mail som alla handlar om coronakrisen. Effekterna för ekonomin är oöverskådliga. Det stängs, förbjuds och kontrolleras i flera länder. Men hur ska alla småföretagare, löntagare
utan buffert och högt belånade ta sig igenom detta? Var är hjälpen, stödet och informationen? Ovisshet är farligt. Folk riskerar att fatta panikartade beslut med förödande konsekvenser. Politikerna vidtar åtgärder för att skjuta fram och skjuta upp
insjuknande takten i syfte att avlasta och rädda sjukvårdssystemet från kollaps. Kostnaden för detta läggs på småföretagare och den enskilde individen. Hur ska detta sluta? Masskonkurser och personliga tragedier är att vänta.

Lagar pasta med chorizo och burrata till lunch. Vi sköljer ner det med en flaska Moet. Hinner bara sätta oss till bords så kommer en video från Erika. –  En groda som dansar med texten ” Din andra dag i karantän men din 8:e vinflaska”. Herregud,
har ungen installerat kameraövervakning här hemma 😅

Tyskland stänger gränsen mot 3 länder. Orsaken är att man vill förhindra att bunkrare för ut varor från landet.

Gratulerar Jonatan på 18 års dagen. Nyss hemkommen till Norge från USA så sitter även han med familj i karantän.

Släkten är nu utspridd i Sverige, Norge, USA och vi i Spanien. Alla berörda och påverkade på olika sätt. Ska bli intressant, när vi är igenom detta och har fått lite perspektiv, att höra hur alla har tänkt och resonerat under pågående kris. Olika åldrar,
erfarenheter, infallsvinklar. Det borgar för roliga släktmiddagar framöver.

Stefan Löfven håller presskonferens.  Skickar fram Dan Eliasson, nuförtiden generaldirektör för MSB. Vem hade trott att han skulle få en sån framskjuten huvudroll igen? Det var nog inte tanken.  Hör inte vad som sägs, funderar mer
på hur lång tid det tar innan FB fylls med skämt om hur Herr Eliasson efter att framgångsrikt misslyckats med såväl Försäkringskassan, Migrationsverket och Polisen, nu får möjligheten att sänka hela landet en gång för alla.

Vill man verkligen nå ut med info så är han kanske inte rätt man att fronta, vill man lägga dimridåer så är han helt rätt man att skicka fram.

Kontentan av presskonferensen – tvätta händerna. Tack Stefan. Känns tryggt med dig.

Strax ska SAS hålla sin presskonferens. Dukar fram kaffe & cognac till en bit snickerskaka.

SAS varslar ca 10 000 anställda. Skickar en skarp känga till svensk regering.

Dags att gå ut med hundarna. En och en….

 

7798 smittade och 288 döda

Levnadsglad 60-talist som har privilegiet att bo omväxlande i Göteborg, Marbella eller i vårt motorhem. Familjen består av make, 5 barn och barnbarn, utspridda land & rike runt, samt 2 hundar, En Rottweiler och en American bully. Spelar ofta och gärna golf, om än inte så bra som önskat. Gymmar för att vara fit for fun. Intressen i flera företag vilket kommer att synas här titt som tätt.

Comments:

 • januari 7, 2021

  Thank you for every one of your labor on this web site. My daughter really loves making time for investigations and it’s really obvious why. Most people learn all regarding the lively mode you present reliable tactics through this web site and even inspire participation from some others on the point then our favorite princess is now starting to learn a whole lot. Take advantage of the rest of the year. You are always doing a remarkable job.

 • januari 7, 2021

  I enjoy you because of all of your effort on this blog. Debby delights in conducting internet research and it’s easy to see why. A number of us hear all about the compelling manner you create effective guides by means of the blog and boost contribution from other ones about this article and my child has been becoming educated a great deal. Enjoy the remaining portion of the new year. You’re carrying out a fabulous job.

 • januari 8, 2021

  I am glad for writing to make you know what a magnificent encounter my friend’s girl gained studying your web site. She learned several pieces, which include what it’s like to possess an awesome helping nature to let other folks very easily know just exactly several multifaceted subject matter. You truly exceeded people’s expectations. Thank you for presenting these powerful, safe, explanatory and in addition fun tips about this topic to Kate.

 • januari 9, 2021

  I am just writing to make you understand what a outstanding experience my wife’s girl obtained using your webblog. She noticed so many pieces, which included what it is like to possess an excellent helping spirit to let other people with no trouble learn specific specialized things. You truly surpassed readers’ expected results. Thank you for providing these priceless, trusted, informative as well as fun tips about this topic to Lizeth.

 • januari 9, 2021

  I am also writing to make you know what a incredible encounter my friend’s girl gained reading through your web page. She learned plenty of pieces, which include what it’s like to possess an amazing helping mood to let other folks smoothly know just exactly several multifaceted subject matter. You truly exceeded our own expectations. Thank you for offering these necessary, safe, explanatory and even fun tips about this topic to Julie.

 • januari 10, 2021

  Thanks for the tips on credit repair on all of this blog. What I would advice people is to give up the mentality that they can buy now and pay later. As a society we tend to do this for many things. This includes vacations, furniture, and items we want. However, you need to separate your wants from all the needs. While you are working to improve your credit score you have to make some sacrifices. For example you can shop online to save money or you can go to second hand stores instead of expensive department stores for clothing.

 • februari 24, 2021

  Wonderful web site. Lots of useful information here. I’m sending it to a few buddies ans also sharing in delicious. And obviously, thank you on your effort! https://parkinsonmedi.com parkinson threatment

 • mars 15, 2021

  Ja naprawdę skarb twoją dzieło, Świetny post covid 19 test koronawirus antygenowy covid 19 test koronawirus antygenowy.

 • mars 15, 2021

  Bardzo interesujące informacje! Idealnie to, czego szukałem maseczka jednorazowa cena maseczka jednorazowa cena.

 • mars 21, 2021

  Bardzo interesujący temat, dziękuję za wysłanie wiadomości chusteczki.

Sorry, the comment form is closed at this time.