Top
  >  Allmänt   >  Första veckan avklarad

(null)

Lördag 21/3

Strålande sol. Energinivåerna stiger markant. Ålder eller mer medveten, oavsett, jösses vad ljuset påverkar vårt mående. Det kan till och med bidra till personlighetsförändringar. Daniel meddelar att han minsann har hittat lite recept på hembakade pizzor
och han har för avsikt att testa detta idag. Detta är lika osannolikt som om Jimmie Åkeson konverterar till islamismen.                                     Stum
av häpnad lämnar jag hemmet med hans noggrant nedskrivna inköpslista.

Första stoppet på Mercadona, vår spanska motsvarighet till ICA. En dörrvakt, värdig en stor nattklubb, möter mig i entrén. Iförd munskydd och handskar, sprejar han mina händer och underarmar med sprit samt räcker mig en servett med tång. Sen ska jag kläs
i latexhandskar och proceduren avslutas med att min kundvagn får några rejäla svep med desinfektionsmedel. Nu är jag redo att släppas in. På golvet är det tejpremsor var tredje meter för att kunderna ska hålla det obligatoriska avståndet. Med andra
ord, stannar en så stannar alla. Vi leds genom affären likt processionslarver i en labyrint.

Nästa stopp blir på en av våra Svenskbutiker här nere. Här går jag rakt in utan att stoppas. Varken spritning eller handskar krävs. Lösgodisdisken är övertäckt med ett lakan. Kontrasterna mellan ländernas hantering blir väldigt påtaglig. Men inte genom
den svenska och spanska media rapporteringen utan genom 2 besök i matvarubutiker med 1 km mellanrum.

Väl hemma igen öppnar Danielos pizzeria. Allt görs från grunden av min entusiastiske make. Tomatsåsen, pizza degen, kebabsåsen rörs, knådas och kokas ihop. Det blev vansinnigt gott. Av så många skäl.

Men jösses, så mycket mjöl har jag inte sett utspritt i köket sedan barnen julbakade i lekskoleåldern.

Under dagen har Gunnel varit förbi. Hon driver en boutiqe här nere och vi är många som sett fram emot hennes årliga event i påskveckan. Då minglar vi, sippar bubbel, skvallrar och shoppar nytt. Men som så många andra näringsidkare har hon tvingats stänga
butiken under restriktionstiden. Men kreativ som hon är kom kappsäcks-idén upp. Hon packar en resväska full med nyheter och levererar till hem. Man provar hemma och det du vill behålla fotar du och resten packas i väskan igen.

Detta blev kul avbrott. Jag mannekängade igenom hela kappsäcken till ivriga hejarop från min manstarka jury. Vin serverades under hela showen vilket bidrog till att höja både stämningen och inköpsnotan.

Det blev en riktigt rolig lördag.

28 603 smittade och 1756 döda

Levnadsglad 60-talist som har privilegiet att bo omväxlande i Göteborg, Marbella eller i vårt motorhem. Familjen består av make, 5 barn och barnbarn, utspridda land & rike runt, samt 2 hundar, En Rottweiler och en American bully. Spelar ofta och gärna golf, om än inte så bra som önskat. Gymmar för att vara fit for fun. Intressen i flera företag vilket kommer att synas här titt som tätt.

Comments:

 • januari 6, 2021

  Bardzo lubię patrzeć i uważam, że ta strona zawiera naprawdę przydatna strona!

 • januari 6, 2021

  Si necesitas un préstamo o un préstamo rápidamente online, consulta nuestro ranking.

 • januari 7, 2021

  I am also commenting to let you know of the helpful encounter my friend’s daughter found reading through your web page. She figured out numerous issues, not to mention what it’s like to have an amazing giving mood to have most people really easily know selected impossible subject areas. You really exceeded our own expectations. Many thanks for imparting the invaluable, safe, explanatory and even easy thoughts on the topic to Janet.

 • januari 7, 2021

  I wanted to put you the tiny remark to say thanks once again for your personal marvelous principles you’ve featured in this article. It is quite seriously generous of people like you to give openly just what many individuals might have marketed as an e book to generate some dough for themselves, most notably given that you could possibly have done it if you ever decided. These principles as well served to be a fantastic way to fully grasp other people have similar fervor much like my own to know the truth many more pertaining to this issue. I am certain there are millions of more fun opportunities in the future for individuals who looked over your blog post.

 • januari 9, 2021

  My wife and i have been really more than happy when Louis managed to finish off his research using the precious recommendations he made through your web site. It is now and again perplexing to simply find yourself making a gift of strategies which often some other people may have been trying to sell. Therefore we realize we need the writer to give thanks to for this. The specific illustrations you made, the straightforward web site navigation, the relationships you will help to instill – it is most remarkable, and it is leading our son in addition to us reason why this subject is fun, which is seriously pressing. Thanks for the whole lot!

 • januari 10, 2021

  I am just writing to make you understand what a outstanding experience my wife’s girl obtained using your web site. She noticed so many pieces, which included what it is like to possess an excellent helping nature to let other people with ease learn specific specialized things. You truly surpassed people’s expected results. Thank you for producing these precious, trusted, informative and in addition fun tips about this topic to Lizeth.

 • februari 23, 2021

  I am continuously browsing online for ideas that can benefit me. Thanks! https://hivmedi.com best medicine for hiv

 • mars 15, 2021

  Ja naprawdę doceniam twoją pracę, Świetny post test na koronowirusa.

Sorry, the comment form is closed at this time.