Top
  >  Allmänt   >  I statens grepp

Torsdag 19/3

Polisen kör utanför huset och uppmanar folk att stanna inomhus. Megafonrösten ekar I vår lilla dal. Daniel har åkt ner till klubben för styrelsemöte. Permiteringslistor ska upprättas, verksamhetskritisk miniminivå måste upprätthållas. Vem, när, hur mycket? Hur länge?

Under tiden gör jag ett ryck hemma, vädrar sängkläder, upp med persienner, vädra ut melankolin som hotar att fastna. Rensar gräsmattan från hundbajs och spolar av altanen.

Erika face-timar från Ekerö. Vårsolen skiner och den lilla familjen har hittat en vardag i sommarstugan. Lunch i trädgården innan Philip måste ”koppla” upp sig till jobbet igen.

Här drar tunga regnmoln in.

Daniel sms:ar. Polisen försökte förhindra mötet – för många samlade. 4 personer, utomhus, med plasthandskar och behörigt avstånd……Statsmakten har tagit många tuffa och bra beslut men när den enskilde stadsanställde ska utföra, ja då blir det inte alltid bra.

Tittar ut genom köksfönstret. Ett par i ”riskgrupps åldern”, promenerar tillsammans i maklig takt uppför backen. Stannar och pekar. Kommenterar husen runt omkring. Känner hur jag blir tvärförbannad. Får anstränga mig för att inte storma ut på gatan och vråla åt dom.

Vi hakar på ”stöd din lokala restaurang” och kör take away från Hacienda.

Kör hundträning nån timme och avslutar med den eftertraktade promenaden till soptunnorna i området. Man lär sig uppskatta nya saker i karantän.

På nyheterna är VD’n för Tredje AP fonden, Kerstin Hessius, inbjuden till debatt. En ny och, faktiskt, uppfriskande röst. Sätt ett slutdatum för detta. Samhällen går under. Första gången som, (i alla fall jag hör) någon som är beredd att prissätta. Till vilket pris ska vi rädda/skydda? Särskilt mottaglig för detta resonemang blir man efter att se/höra/läsa om alla kränkta 70+ som gråter ut och känner sig begränsade och behandlade som mindre värda…… Vi andra är också jävligt begränsade!!!

17 395 smittade och 803 döda

Levnadsglad 60-talist som har privilegiet att bo omväxlande i Göteborg, Marbella eller i vårt motorhem. Familjen består av make, 5 barn och barnbarn, utspridda land & rike runt, samt 2 hundar, En Rottweiler och en American bully. Spelar ofta och gärna golf, om än inte så bra som önskat. Gymmar för att vara fit for fun. Intressen i flera företag vilket kommer att synas här titt som tätt.

Comments:

 • januari 4, 2021

  Wohh just what I was searching for, appreciate it for posting. I love your website!

 • januari 7, 2021

  I needed to post you that little bit of observation to say thanks once again for your personal magnificent pointers you’ve featured in this article. It is quite remarkably generous of people like you to give openly just what a number of us might have marketed as an e book to generate some dough for themselves, most notably given that you could possibly have done it if you ever decided. These points as well served to become a great way to recognize that someone else have the same passion similar to my very own to see somewhat more with reference to this problem. I know there are some more pleasurable situations up front for people who see your website.

 • januari 8, 2021

  I’m just commenting to let you be aware of of the extraordinary discovery my cousin’s daughter had studying your web site. She mastered several pieces, which include what it’s like to possess an awesome helping nature to let other individuals very easily know precisely some problematic subject matter. You truly exceeded people’s expectations. Thank you for presenting these practical, trusted, informative and in addition fun tips about this topic to Kate.

 • januari 9, 2021

  I am only writing to make you understand what a really good experience my wife’s princess obtained viewing your webblog. She noticed some things, which included what it is like to possess an ideal teaching spirit to make others without difficulty learn about specific tortuous things. You undoubtedly surpassed readers’ expected results. Thanks for rendering those productive, trusted, informative as well as unique tips on your topic to Mary.

 • februari 24, 2021

  I discovered more something totally new on this weight reduction issue. 1 issue is that good nutrition is extremely vital whenever dieting. An enormous reduction in fast foods, sugary meals, fried foods, sugary foods, red meat, and whitened flour products might be necessary. Keeping wastes unwanted organisms, and poisons may prevent objectives for losing weight. While particular drugs briefly solve the issue, the unpleasant side effects aren’t worth it, plus they never provide more than a short-term solution. It’s a known proven fact that 95% of dietary fads fail. Thanks for sharing your ideas on this weblog. https://osteoporosismedi.com generic osteoporosis medication

 • mars 19, 2021

  Bardzo interesujący temat, doceniam to za wystawienie się plaster na opryszczkę plaster na opryszczkę.

 • Puritoodo

  maj 9, 2021

Sorry, the comment form is closed at this time.